Let’s sti(c)k togheter part 1

Lieve lezers,

Een tijdje geleden werd ik door Marjolein van Flaflinko in een FB groep “let’s sti(c)k togheter toegevoegd.Wat is het idee daarachter?  Maandelijks kiezen we samen (via een poll) verschollende criteria. Die criteria verwerken we in een naaiproject voor de maand nadien, waar we op een afgesproken datum allemaal bloggen. Het doel: zien wat verschillende naaisters met dezelfde criteria doen en zo zien we hoe verschillende smaken naar voor worden gebracht ondanks eenzelfde inslag. De 3 criteria waarmee we voor de maand april aan de slag gingen zijn:

  • een stof dat minstens 1 jaar in je voorraad zit
  • een ongebruikt patroon uit je voorraad
  • zomers

Het was een enorme uitdaging, want stoffen en patronen die ongebruikt zijn, hebben we meestal wel genoeg. Maar het kriebelde wel om mijn allernieuwste stoffen links te laten liggen 😂

Ik twijfelde over de kleur van mijn stof, want zeg nu zelf, als je het woord “zomer” hoort, dan denk je direct aan felle kleuren. Dan denk je bij jezelf, een makkie voor Runa!!! Nop, deze madam koos voor een marine blauw stofje. Waarom vraag misschien af:

  • wp-image-589452180jpg.jpghet stofje heb ik 2 jaar geleden gekregen van een lieve dame van waar ik de boek had gekocht.
  • het stofje is een soort voile, dus heerlijk luchtig
  • ik had een blauw topje nodig
  • wanneer je het topje combineert met een witte broek of een short, dan krijg je meteen dat zomerse gevoel.

Heb ik je kunnen overtuigen van de keuze van mijn kleur? Ohja dat is waar, als je me kent, wil ik altijd zoveel mogelijk uit 1 stof eruit kunnen halen. Daarom heb ik van de rest van de stof een soepelvallende kleedje eruit gekregen. Stiekem had ik gehoopt op een maxikleed, maar het is een knielengte geworden (er komt nog een vervolg op).

wp-image-1393784329jpg.jpgIk heb voor  de Taffy blouse van Colette gekozen. Je denkt, heerlijk gemakkelijk. Een VP, een AP, mouwen en linten.

Maar niets is minder waar. De blouse was toch te groot. Normaal gezien, zijn de maten van Colette heel juist. Deze keer jammer genoeg niet. De borstnepen vielen niet op de juiste plaats. Na een keer los te maken, riskeerde ik het niet om nog eens iets los te maken omdat de stof heel fragiel is. Daarom heb ik eens mijn stoute schoenen aangetrokken en heb ik mijn ding gedaan. Wat heb ik allemaal aan veranderd:

wp-image-289163968jpg.jpg– De borstnepen heb ik weggelaten, maar dan leek mijn top als een patattenzak, zeker aan mijn hals. De opening was echt veel te wijd. Ik heb dan aan de linkerkant van mijn hals 3 plooien in verwerkt. De binnenkant van mijn halsboord heb ik een licht katoentje als beleg genomen. Mooi afgewerkt met een zilveren lint (because we ❤️ bling bling)

– de mouwen zijn 3 cm korter.

– de zijlintjes heb ik eraf gelaten. Het topje is nu heerlijk los, zeker aan mijn buikzone.

– de onderkant van de VP is langer dan de AP.

Door de vlindermouwen en de bling bling is het topje helemaal mijn ding geworden. En daarom kan ik je nu al zeggen: dit topje wil ik nog leer op deze manier maken. Ik ben echt trots op mezelf dat ik deze keer helemaal mijn eigen creaties heb gemaakt.

Nieuwsgierig naar de andere creaties? Kijk dan snel naar andere deelnemers hun blogs:

Bilson – Els Somers (gast blog bij Davina) – Flaflinko – Frullemieke – Hutsepruts – Just Delphine – Liliepawillie – Madammeke – Naaiz – Stokstaartje – Tante Fee – Voor Milo – Wollebolle – Woohoo By Davina – 196

Wil je in de toekomst ook graag eens deelnemen aan deze uitdaging? Stuur gerust een mailtje naar Flanflinko@gmail.com

ps: mijn dochtertje wilde ook mee op de foto’s staan. Dat kunnen we toch niet weigeren. Nadat we op restaurant waren geweest om mijn verjaardag te vieren, hebben we nog paar leuke foto’s getrokken. Zoals je kan zien, droeg mijn prinsesje geen zelfgemaakte outfit maar droeg bijna het zelfde als mama. Een witte broek en een bloesje. Yeah, we love the seame outfit 😍

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Advertenties

13 gedachtes over “Let’s sti(c)k togheter part 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s