Let’s sti(c)k toghether part 2

Lieve lezers,

Het is weer zo ver. Herinner je mijn vorige “Let’s sti(c)k togheter part 1 nog? We waren net half gestart en we wisten wat de volgende criteria zouden  zijn:

  • Dit is Belgisch
  • Restjes van stof
  • A touch of bling

Als je het woord Belgisch hoort, dan denk je misschien wel aan chocolade, frietjes, kant, jenever, maar bij was dat niet zo….

IMG_3010Van begin af aan wist ik ongeveer wel wat ik wilde maken, maar ja, die tijd, die tijd. Rond deze periode liep er ook een wedstrijd van Eulala c’est Chic. Ik had zowel voor deze blog als voor die wedstrijd paar leuke outfits in mijn gedachten. Als je er meer over wilt weten, wat ik heb gemaakt, wacht dan nog een paar dagen want die zal dezer dagen ook verwijten op mijn blog. Uiteindelijk heb ik voor deze blogtour  als hoofddoel de Lena Dress voor mijn prinsesje gekozen. Zo voldeed ik zeker aan al de gevraagde criteria’s.

Ik ben eerst met mezelf begonnen met een kleedje dat ik de in de stijl van King Louis heb gemaakt! De stof is zeer aangenaam tijdens deze warme dagen. Het is een viscose tricot, dus lekker luchtig en valt ook heel mooi. Het stofje heb ik bij Droomstoffen gekocht. Ik heb niet de befaamde “Burda 7828” gemaakt maar wel van It’s a fit. Dit patroontje heeft 3 mogelijkheden: mouwloos, korte of lange mouwen.Ik vernam van verschillende naaidames dat de Burda 7828 (sorry Burda) niet zo goed zat aan je lijfje. Dat je toch veel aanpassingen moest doen. Mina Dotter van Polkadotjes heeft haar aanpassing van de Burda 7828 stap voor stap mooi uitgeschreven.

Tijdens het naaikamp In Zutendaal had ik al een paar kleedjes van It’s a fit gemaakt. De patronen zitten heerlijk aan mijn lijfje. Ook dit zat weer heerlijk. Enkel heb ik daar weer een van mijn VP van mijn bovenlijfje vergeten te spiegelen. Daardoor zit mijn overslag ipv naar links, naar rechts. Zo hebben we weer iets anders ;-).

Voor de halsbeleg heb ik ipv een boordstof een mooie sierelastiek genomen. Deze heb ik ofwel bij Fairy Tailors in Tervuren ofwel bij Den Depot- Het Machien  in Heis Op den Berg aangekocht.

Met de restjes van mijn stof, heb ik de Lena Dress voor mijn prinsesje gemaakt. Sofie, degene die de Lenadress heeft ontwerpen is een Belgische. 

Dus we kunnen al 2 criteria’s aanvinken:

·         Dit is Belgisch

·         Restjes

Mama houdt van blauw, mama houdt van streepjes, mama houdt van luchtige stoffen, mama houdt van klassieke outfits, maar mijn prinsesje en ik houden ook enorm van bling bling. Omdat ik niet te veel naar haar vorig kleedje ” love boat baby/rettettet-10000 luchtballonnenkleedje ” wilde gaan, mocht ik niets meer met rood of goud combineren. Tja, dan was de keuze al snel gemaakt, iets combineren met zilver en veel bling bling. Je kan biesjes nemen, je kan knopen nemen…maar omdat mijn ScanNcutmachine naar mij lonkte en het uitschreeuwde “gebruikt mij, gebruikt mij, want ik weet wat ik moet snijden voor je prinsesje” kon ik niets anders dan een leuk figuurtje uitsnijden.

IMG_20170529_120816_303
Zilveren konijnen flex die mijn lieve scanNcutmachine speciaal voor mij heeft uitgesneden.

 

 

Ik moest toch voor mijn wedstrijd van Eulala C’est Chic, ook van alles via mijn scanNcut uitsnijden, dus deden we dat allemaal te samen. Zondag begon ik met veel moed aan mijn figuurtjes te snijden (de eerste keer was het veel zoeken en het lukte van de eerste), deze keer, was het nada. Knoeien, knoeien en nog eens knoeien, mijn mooi vel papiertje bling bling wilde maar niet gesneden worden. Wat ik ook deed, niets lukte mij en ja, dan word ik al zenuwachtig he. Zoals gewoonlijk had ik een oproep gedaan op een paar naaigroepjes. Hallelujah, ik werd verhoord door Tante Ann en nog andere naaimadammen. Na een paar uurtjes te knoeien, kwam er uit de  scanNcut machine mijn prachtige bling bling konijntjes uit.  En dankzij die mooie konijntjes is het geheel weeral eens prachtig. Onder het kleedje heeft mijn dochtertje nog eens van die prachtige bling bling sandaaltjes aan.

IMG-20170529-WA0016Ik vond dat ik iets eenvoudigs had gemaakt, dus heb ik voor ons beiden ook nog eens een leuke tule rok gemaakt. Als we tule horen, dan denk ik soms wel eens aan een ballerina. Ballerina, tule rok = ballet van Vlaanderen. Ballet van Vlaanderen is famous over heel de wereld.

Ik heb heel bewust voor een turquoise kleurtje genomen. Waarom vraag je je misschien af? Paar maanden geleden vernam ik op mijn werk dat we t-shirts en een fleece met de logo van de kinderopvang gingen krijgen. Onze werkkledij is turquoise en omdat onze thema voor deze zomervakantie ‘sprookjes en superhelden’ is, vond ik dat mijn turquoise tule rok er perfect bij past. Vanaf deze zomer zal je ons regelmatig in onze turquouise glamour tule rok zien rondhuppelen. Mijn man zijn eerste reactie was: ooh zo sprookjes, dit is voor je werk zeker? Euh ja, waarom? Ja, ik zie je daar toch niet in het alle daags meer rondlopen!! Euh pardon? In mijn hoofd had ik gepland dat ik het kon aandoen wanneer ik er zin in had… Oei, toch te sprookjesachtig of combineren we het met een zwoel topje een hakje aan onze voeten of mooie fijne sandaaltjes zodat het mooi is tijdens een romantische dagje met mijn gezin? Wil je weten hoe je een tule rokje moet maken? Hier vind je de link naar mijn blog hoe ik mijn tule rok heb gemaakt: In een kleerkast van prinsessen horen natuurlijk veel tule rokjes te hangen….

Hieronder vind je nog extra informatie:

Ben je razend benieuwd wat de andere naaimadammen (21 dames hebben deze keer eraan meegedaan) gemaakt hebben rond deze criteria? Hieronder vind je een link naar hun blog:

http://blogrevolution.be/

http://flaflinko.com/

https://frullemieke.blogspot.be/

http://justdelphine.blogspot.be/

https://girlsinuniformblog.com/

http://just-just10.blogspot.be/

https://lilliepawillie.wordpress.com/

http://mamadammeke.blogspot.be/

http://mamasasewing.blogspot.be/

http://mimaloki.blogspot.be/

http://naadjesendraadjes.blogspot.be/

https://naaiz.blogspot.be/

http://noxeema-noxeema.blogspot.be/

http://stoffenspulletjes.com/

https://stokstaartjedoethetzo.wordpress.com/

http://vitess82.blogspot.

http://vlijtigliesjeknutselt.blogspot.be/

http://voormilo.blogspot.be/

http://wollebolbyeefje.blogspot.be/

https://woohoobydavina.blogspot.be/

http://yabelleenco.blogspot.be/

Liefs,

PS: Volgens mij is mijn missie wel geslaagd. Ik heb effectief 3 criteria kunnen verwerken “dit is Belgisch, restjes en a touch of bling”

Mijn dochtertje had weinig zin om een fotoshoot te doen van beide kleedjes. We zijn al begonnen met onze tule rokken. Wat hadden we enorm veel plezier. We wilden de fotoshoot in het grasveld dicht tegen het water doen. Toen zagen we het groot podium dat klaar staat voor de zomerse dinsdagen in de zomervakantie. Als echte ballerina’s voerden we voor papa een  show op. Dinsdagochtend hebben we maar in een zwier paar foto’s kunnen trekken van onze gestreepte kleedjes…😜

Deze diashow vereist JavaScript.

 

9 gedachtes over “Let’s sti(c)k toghether part 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s