Dag vreemde papa…

Dag vreemde Papa,

Vandaag worden alle vaders in de kijker gezet.

Ook hier krijg ik weer een dubbelgevoel bij net zoals bij Moederdag.

Als ik naar mijn wederhelft kijk, dan ben ik hem zo dankbaar voor, hoe prachtig hij naar zijn, Euh, ons prinsesje kijkt. Zij is zijn alles. De dag dat ze ooit een vriendje zal hebben, het zal niet zijn beste dag zijn, geloof me maar. Toch wel heel logisch. Elke papa zal zijn dochtertje, dochter beschermen. Als hij kon, zou hij ons prinsesje in een glazen stulp willen zetten…maar dat kan niet.

Ik ben trots, zeer trots, maar er is een grijze schaduw die soms bij mij vast zit. Ik weet het, velen zullen zeggen “laat het los en geniet van je kroost.” Maar een ander kan niet tegen mij zeggen wat ik wel en niet mag voelen. Een ander kan niet zeggen wat ik wel of niet mag denken. Ik wil gewoon begrip hebben, erkenning hebben van anderen die zeggen “we willen je steunen met je gedachten….” of is het te dromerig van mij? Net zoals ik vaak het gevoel heb dat mijn echte vader een eerlijke man is die gestorven is en over mij waakt? Die mij niet kan loslaten en zo dicht mogelijk bij mij wilt zijn, mij wilt volgen, zoals elke vader zou doen bij hun dochter, mij beschermen tegen het kwade?

Toch ben ik ook realistisch, want voor hetzelfde is hij niet zo een lieve man…. en toch, toch zegt mij iets dat hij wel zo is….Ah ik kan het niet verklaren, sommige dinges zijn nu onverklaarbaar….

Wat ik even wil zeggen aan alle mannen die zo graag een vader willen zijn, maar niet kunnen zijn… twijfel nooit over jezelf. Je bent net als je partner een prachtige persoon. Net als je partner zou je een geweldige vader geweest zijn.

Wat ik nog wil zeggen aan alle kinderen, aan alle vrouwen die hun partner kwijt zijn door bepaalde omstandigheden. Hij is altijd bij jullie, kijk maar eens diep in je hart en sluit je ogen, hij is daar net zoals mijn echte vader….

Bedankt papa, want dankzij jou, ben ik op deze wereld en ik weet dat ik iets van jou heb. Dank je wel ❤️

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s