Let sti(c) together: Stik Belgique

Vorig jaar was het de eerste editie van Stik Belgique. Dit jaar heeft Marjolein het anders aangepakt dan vorig jaar. Geen onmogelijke challenge, maar gewoon een heel maand waar Belgische ontwerpers, Belgische stoffenwinkels… extra in de kijker worden gezet. Een mooi initiatief voor onze Belgische madammen en mijnheren. Wekelijks krijg je van mij en van de andere naaisters prachtige creaties te zien waar ze zelf zin hadden om te maken. Niets moet, alles mag.

Ik wil bij de start, beginnen voor een andere persoon. Ik maakte voordat de zomervakantie van start ging, 4 sweaters voor mijn collega. Ze is ook mijn meter op het werk. Dus, die moeten we af en toe eens verwennen. Alé, deze keer is het voor haar kids 😉.

2 jaar geleden had ik bij de De Stoffenstraat een mooie prijs gewonnen. Ik mocht voor 10m van Megan Blue Fabricsstoffen aankopen. Ik nam paar stoere stoffen mee, want je weet maar nooit. Ik kwam deze jongensstoffen een tijdje geleden terug tegen en ik wist dat een van de zonen van mijn collega fan was van Star Wars. Zo geschiedde dus de story van de stoere boys hun sweaters. Voor de oudste heb ik dé ideale stof gevonden dat op zijn lijf was geschreven: allemaal koersfietsen. Deze stof heb ik gekocht bij Eulala c’est chic.

Voor de jongens nam ik de raglan shirt “Billievan Zonen 09. De oudste heeft korte mouwen en de rest van de boys allemaal met lange mouwen.

De jongens zijn happy, hun mama is happy en ik ben ook happy want nu heb ik al iets minder stof op mijn plank liggen…

de 1ste fotoshoot werd in de zomer getrokken, tijdens zo een warme dag. Vorige week trok ik nog eens paar foto’s op mijn werk. Tijdens deze shoot voelde ik dat de kids helemaal in hun nopjes en dat stralen ze ook echt af op de foto’s.

1 van de 4 boys had zich pijn gedaan, waardoor hij geen zin meer had. Gelukkig mocht ik van de anderen nog een paar trekken 😉

Bedankt Annemie dat ik voor uw boys iets mocht maken en dat ik hen mocht lenen voor de super leuke fotoshoot. Dat hebben ze weer geweldig gedaan.

Nieuwsgierig naar de andere bloggers? Hieronder vind je hun namen en zo word je meegezogen naar hun prachtige creaties:

FlaflinkoJust DelphineGirls in UniformNaaisdrovjeNathalie’s NaaiselsThe Needle of ChoiceWoohoo by DavinaGezien bij JustineSkwadraatliveLarthPlus 2 is 5!Miss PixieWilwarinCoutureJongens tochMade for InkaAdivastyle

19 gedachtes over “Let sti(c) together: Stik Belgique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s