Een rooskleurig 2018

Eerst en vooral wens ik jullie allemaal een jaartje met goede gezondheid en alles wat jouw hartje maar wenst.

Een jaar geleden had ik met Let sti(c)k together 10 goede voornemers gepland. De hamvraag is: is het mij dan ook gelukt?

1. Mijn naaikamer opruimen: nog niet want binnenkort krijg ik mijn eigen naaikamer. Manlief heeft het toegegeven om achter ons huis een veranda te laten plaatsen. Dus, de veranda wordt mijn werkkamer, zodat de naaikamer die nu boven is, een stoffenkamertje zal worden. De living, waar ik nu zit om te naaien, zal eindelijk terug onze living worden. Iiiihhhaaaa….

2. Meer roos dragen: yeah, hier ben ik overduidelijk in geslaagd. Zowel voor mezelf als voor dochterlief. Ik ben zelfs zo ver gegaan om terug lila in mijn leven te gebruiken, want als kind droeg ik niets liever dan lila en paars. Buiten schoenen had ik echt alles in het paars. Mijn nieuwjaarsoutfit, daar ga ik nog niet te veel over uitwijken, kreeg ik onverwachts van mijn man een cadeautje, toen we in de Veritas waren. Mijn oog viel al een tijdje op deze prachtige en sjieke cluth. Deze glamoureuze clutch met de glitterstuds of het zacht suède in licht roze en met afneembare schouderketting, afhankelijk van je humeur, outfit én het feestje waar je bent, kan je dragen zoals je het wilt. (de mooie tekst heb ik even van Veritassite overgenomen. Soooorrry, maar ze omschrijven het zoals ik het wil).

 

3. Een date met een bekende naaidames. Daar was ik al mee bezig, maar we hebben onze samenkomst al besproken enkel die datum vinden hé. Maar dankzij de zalige Bertha broek van Fibre Mood heb ik veel bekende naaidames mogen ontmoeten. Fijn om ze in het echt gezien te hebben.

4. Een rugzak naaien: zie uitleg 3, want we gaan samen een rugzak naaien.

5. Portefeuille naaien: zie uitleg bij 6 en om eerlijk te zijn, geen tijd gevonden.

6. Minder stof aankopen: yeah in 2018 heb ik daar echt opgelet. Ondanks ik zo vaak mooie stoffen heb zien passeren. De enigste keren dat ik mij eens goed heb laten gaan, was in de zomer en nu net toen de allernieuwste SYAS collectie was uitgekomen.

7. Focussen op mijn gezin: oh ja, daar heb ik heel bewust voor gekozen om meer op mijn gezin en vrienden te focussen. Door die bewuste keuze, voel ik me ook veel beter bij, maar hé, naaien, blijft nog steeds mijn leuke hobby.

8. Minder perfectionist, oeps, nee, hoe graag ik het ook wil, ik streef nog steeds om een perfectionist te zijn…..

9. Ik ben nog niet uit welke fototoestel ik zou willen kopen. Eentje om te kopen om aan voornemers weg te vegen, is wat onnozel.

10. Programma voor mijn ScanNcut, is nog niet van gekomen omdat ik dit jaar minder met mijn machine heb gebruikt. Maar ik heb gezien dat er net een nieuwe programma is uitgekomen, dus ben ik blij dat ik het nog niet heb gekocht. Moest zo zijn zeker😉

Ah, hopelijk kan ik tegen volgend jaar misschien wel alles wegvinken zodat ik terug nieuwe voornemers kan voorleggen aan mezelf.

Nieuwsgierig naar de andere naaisters?

Sewing à la Carte, Girls in Uniform, Nathalie’s Naaisels, ViTess, stokstaartje doet het zo, Woohoo by Davina, Frullemieke, Gezien bij Justine, The Needle Of Choice

14 gedachtes over “Een rooskleurig 2018

 1. hanne schreef:

  Fijn, al die lijstjes bij iedereen. Ik ben toch wel content van mijn doelen die ik bereikt heb, ondanks dat ze niet allemaal gelukt zijn. Maar hé, het leven is meer dan naaien en bloggen alleen. Al blijf het mijn uitlaatklep. Beste wensen, en die rugzak, dat wordt zeker een doel voor dit jaar!

  Geliked door 1 persoon

 2. Frullemieke (Lesley De Winter) schreef:

  Proficiat met de behaalde voornemens en veel succes met de nog te behalen voornemens 😉
  Hier worden er ook geen nieuwe voornemens gemaakt, te druk nog met het afwerken van de vorige nu ik mijn overzicht zo terug zag :-p
  Hele leuke creaties heb je gemaakt het afgelopen jaar.

  Like

 3. Sonja van der Mije schreef:

  2018 is helemaal geslaagd. Wat heerlijk om te lezen dat de serre voor jou wordt: dat is een superplek met veel en mooi licht daar rolt straks veel moois van onder de naaimachine vandaan in 2019.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s