No summer without a Vita shirt

Hi,

Ja, ja ik weet het, eeuwen geleden denk je bij jezelf, dat ik nog eens een blog schrijf. De reden daarvan, kom je later te weten. Nu even terug naar deze blog 😉

Wisten jullie het al? Fibre Mood bestaat sinds 13 juni een jaartje, en dat moet gevierd worden. Met hun allernieuwste editie, namelijk editie 5, is het weer eens een knaller: 5 heerlijke kleedjes, een rok, een topje en een t-shirt voor de madammen, 1 kleedje voor de meisjes, unisex t-shirt en een short/broek voor jongens en meisjes, een polo-shirt voor de man, 1 haak- en 1 breipatroon= 14 patronen waarvan je in totaal 26 variaties kan maken/hebben. Daarbovenop kan je nog 1 gratis online diy patroontje vinden. Wil je weten wat voor een patroontje het is? Kijk maar nog eens snel op hun site (Fibre Mood) .

Ik wilde graag iets voor prinsesje maken. Want daar staat die prachtige jurk #poppy, naar mij te lonken, maar de examens zijn sinds 15 juni achter de rug en met een pijnlijke enkel, was ik verplicht om niets groots te nemen.

Daar is de Vita t-shirt ideaal voor. Alé, als alles goed loopt van de eerste keer, want de V hals verliep iets minder vlotjes dan ik eigenlijk wilde. Hier lag mijn ideale stofje, maar oh zo moeilijk te verwerken tricotstofje, al een paar jaar te wachten. Ja, ja je leest het goed, een paar jaar. Het is een fluffy stofje, waardoor de halsboord niet goed meewerkte. Maar door het soepelvallende stofje , vallen de de mouwen heerlijk zwierig waardoor de randen zijn afgewerkt met een rolzoom.

Deze prachtige gouden stofje(je ziet het niet zo heel goed) komt van de Veritas.

Ik heb een XS genomen. Enkel heb ik nog aan de zijkant een halve centimeter bijgevoegd, maar voor de rest zit hij echt gegoten op mijn lijfje. Van dit model, wil ik nog veel maken. Ai, ai, ai, mijn lijstje wordt enkel maar groter en groter 😱.

De broek die ik aan heb, is ook zelf gemaakt, maar die was al een tijdje geleden af. Nog voor mijn examens… Deze broek is de Clara culotte van WISJ. De broek zit heerlijk. Sinds die af is, draag ik die minstens 1 keer per week.

Patroon:
 • Stof:
 • P.S.:
  • Wist je het al, dat ik nu met mijn linkervoet op de pedalen van mijn machines moest duwen en dat ik mijn rechtervoet omhoog moest leggen. Dat dit toch niet echt evident is, maar het mij wel gelukt is.
   Wist je het al, dat ik heel blij ben dat ik een echte Sewista ben van Fibre Mood en hen daarom nog eens wil feliciteren met hun 1ste verjaardag.
   Wist je het al, dat ik hoop dat ze nog vele kaarsjes mogen uitblazen.
   Wist je het al, als je op deze link klikt, je rechtstreeks op de creaties uitkomt van alle Sewista’s.

  6 gedachtes over “No summer without a Vita shirt

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s