DroomstoffenLieve lezers,

Wie heeft dat nog? Dat je na zoveel jaren stoffen kopen, favoriete winkels aan het opbouwen bent. Bij die ene winkel voel je je net dat ietsiemietsie beter dan bij een andere. Awel, dat heb ik dus ook bij sommige stoffenwinkels.

In het begin kocht ik zoals de meeste naaisters, veel tijdens een stoffenbeurs. Ik ging er dan 2 keer per jaar naartoe. Wat eigenlijk goed uitkomt. Dankzij Facebook, kom je wel leuke pagina’s tegen. Je bent nieuwsgierig en begint op hun site te kijken. Je vindt leuke stoffen. Stoffen dat je niet altijd overal vindt, vind ik super.

Hieronder vind je verschillende winkels of webwinkels en daaronder een uitleg over mijn favoriete winkels.

imageAtelier in ‘t leerke in Mortsel: daar heb ik rond een zomervakantie een prijs gewonnen. Een doosje met 30 garen!!! Zoiets kunnen we altijd wel gebruiken.Dus ben ik mijn prijs gaan afhalen samen met mijn vriendin. Mijn eerste indruk? Ik heb zelden zoveel spiegels gezien in een kleine ruimte. Zo leuk dat ze in het midden van de zaak een naaiplek hebben gecreëerd om te kunnen naaien (was toen in nog in Lier)

 

atelier-t-leerke-met-de-dames
V.L.N.R: Ann-Runa en Annemie

 

De dames Ann en Annemie zijn vriendelijke dames die van hun hobby een FT job hebben kunnen maken. Ze zijn pittige dames die echt wel weten hoe ze het willen aanpakken. Wat ik super vind is dat ze veel naailessen organiseren. De lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden… Wanneer je in een bepaalde workshop geïnteresseerd bent, proberen ze samen met jou te bekijken wat de mogelijkheden zijn om je erbij te gooien ;-). Ben je het overdag even beu om alleen te naaien en je bent van die omgeving, dan mag je altijd bij hen gaan naaien, mits hen even op voorhand telefonisch te verwittigen. Ps: ze hebben me helemaal warm gemaakt om eens tas te maken in kurkleer. In het begin vond ik ze niet mooi toen het een rage was, maar nu heb ik het met eigen ogen mogen zien en voelen…

 

imageBolletjes Eend: is een leuke webshop waar ik ook een prijs heb gewonnen. Is een superlieve madame en heeft leuke retro stofjes.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor de stoffenmadamDe Stoffen Madam: gelegen in Lier. Ze heeft zowel een stoffenwinkel als een webshop. ondertussen heeft ze ook nog een winkel in Steenokkerzeel.

 

IMG_3223Droomstoffen:Yvette, een jongedame die een meer dan een jaar geleden is gestart met een eigen winkel en een webshop in Almere te Nederland. Om u tegen te zeggen. Het is een straffe madam. Dag in, dag uit, bijna 7/7 werkt ze super hard. Op zondag en maandag is de winkel gesloten, maar achter de schermen is ze volop bezig met de haar winkeltje. Ik heb eens het geluk gehad dat ik samen met haar en nog een vriendin van haar, naar een stoffenbeurs mocht gaan. Wat een leerrijke ervaring was dat voor mij ! Jammer genoeg heb ik haar winkeltje nog niet in het echt gezien. Bestellen deed ik al voordat ze een eigen zaak had. Wij hebben quasi dezelfde smaak. Ze heeft zowel stoffen die iedere winkel heeft, maar ze heeft ook super leuke stoffen dat je niet overal vindt. Vind ik weer heel leuk.
Ze heeft zowel goedkope stoffen die rond de €5 beginnen tot rond de €30 van zowel bekende als onbekende designers zoals Michael Miler, Riley Blake, Poppy, Timeless Treasur, Art Galery, Finch Fabrics, Megan blue… De duur van de levering is super snel. Bestel je voor 17u00 dan heb je het geluk dat je het al de volgende thuis krijgt via TNT. Bestel je vanaf €50, dan betaal je geen verzendingskosten.

IMG_3219Fairytailors: is gelegen in Tervuren, dicht tegen de Grote Markt. Ze heeft zowel biostoffen als gewone stoffen. Verkoopt veel bekende designers. Om de 14 dagen organiseert ze in Turveren een naaicafé in een gezellige restaurantje. Dan komen we samen vanaf 19u00 en kan je ongestoord naaien tot 22u30. Het is gratis en je maakt veel plezier. Hou zeker haar FB in de gaten voor die leuke naaicafé -momenten….

Inforegio of Stik-Stof

Lavviebel

Lelastof: deze webshop wordt door een jong koppel uitgebaat. De webshop is zeer overzichtelijk. Mooi opgemaakt. Er is ook een leuke prijsjeshoek. Hiermee bedoel ik, dat je wanneer je voor een bepaalde bedrag iets koopt, soms een prijs aan vast hangt. Wanneer er nieuwe stoffen binnenkomen, worden ze op hun homepage direct voorgesteld. Wat een enorme pluspunt is, ze hebben leuke video’s die op YouTube staan. Deze filmpjes nemen je mee naar hun winkel of naar…. Ook zo benieuwd naar hun webshop? Neem dan zeker een kijkje naar hun webwinkel en veel stof-shop-plezier. Hun leveringstermijn is super. Bestel je iets voor 15u00, dan heb je het effectief de volgende dag al thuis.

Stoffenbieke

stitchshop

stofopzolder

 

 

image

Kokette Katinka: Jammer genoeg is de zaak gesloten. Maar hieronder vind je wel mijn ervaring over de zaak. Is een klein en een gezellig winkeltje dat in het hartje van Antwerpen gelegen is. Het is aan de Lombardenstraat gevestigd. Tussen de hippe en merkwinkels. Als je het niet kent, denk ik, dat je er voorbij zou lopen. Deze winkel verkoopt niet enkel stof en fournituur, maar verkoopt ook hele leuke kraaltjes om zelf je eigen juweeltjes te maken. Hoe cool is dat niet? Ze geeft regelmatig workshops zowel voor juwelen als voor een hippe kledingstukken. De workshops zijn meestal voor kinderen, wat ik super vind. Wat ik zo fijn vind aan de zaakvoerdster is dat ze haar klanten goed kent, zelfs klanten die ze nog nooit in het echt heeft gezien zoals ik. Ligt dat misschien aan mijn naam? Ik denk van niet. Ik was vorig jaar in het begin van het najaar naar de winkel geweest nadat ik al een paar keren via haar webshop heb besteld. Ze gaf mij het gevoel dat ze wist wie ik was, wat ik bij haar al had besteld. Ik heb vorig jaar voor onze trouw bij haar prachtige paarse broderie stof besteld voor de outfits van mijn bruidsmeisjes. Stiekem hoop ik dat ze dat nog eens gaat hebben. Ook heb ik bij haar een ander prachtig stofje in satijn met libellen en vlinders gekocht. Hieronder vind je in ieder geval al de designers die ze verkoopt. Ze verkoopt ook patroontjes. Voor mij zijn er veel onbekende merken, maar dat komt omdat ik nog een leek ben in namen 😉. Soft Cactus, Poppy, Finch Fabrics, Compagnie-M, Rosie&Me, Knippie, Vogue….
Gratis verzending vanaf €70. Ook hier wordt de bestelling snel aan huis geleverd

  • imageDe Stoffenstraat: is gelegen in Kasterlee. Toen ik voor het eerst bij deze zaak kwam, stond ik versteld van de zaak. Zo’n mooi gebouw, dat was het eerst dat mij opviel. Ik vermoed dat als je het naambord weglaat, je dan denkt dat een grote villa is. Gelukkig wapperen er vlaggen waarop de naam van de zaak staat. Rond het gebouw is er een grote parking. Wat super handig is wanneer je auto kwijt wilt en als je veel stoffen hebt gekocht… Moet je niet ver meer stappen 😜 Wanneer je in de winkel binnenkomt, weet je niet naar waar je eerst moet kijken. Overal, zelfs boven liggen er allemaal stoffen, stoffen, stoffen en ook heel veel fournituren. Voor deze winkel moet je veel tijd hebben. Zeg niet tegen jezelf “ik ga voor even” nee, zeg maar gerust “ik ga voor een paar uur”. Hier heb je ook een topteam dat voor je klaar staat en dat je met veel liefde zal helpen waar het nodig is. Vrijdag mocht ik mijn gewonnen prijs bij hen afhalen. Ik had een tijdje geleden eens meegedaan met een wedstrijd. Ik mocht van de stoffendesigner Megan Blue Fabrics voor €200 stoffen bij De Stoffenstraat gaan halen. Naast mijn gewonnen prijs heb ik natuurlijk andere leuke stoffen gekocht. Wat ik hier ook super vind, is dat ze een hoek hebben met stoffen aan €5,95. Zij verkopen ook grote en bekende designers zoals Efteling, B*Inspired by Poppy, Miachael Miller, Robert Kaufman, Soft Cactus…. Ook hier is de levering super snel. Ze leveren zowel in België als in Nederland. De verzending is vanaf €50 gratis.

 

 

imageVeritas: een leuke hebbedingetjes winkel. Voordeel bij deze winkel is, toch zeker in de gemeente waar ik woon, dat zij op zondag open zijn (op maandag niet). Eigenlijk zeer handig als je plots ziet dat je zonder iets zit en je het driiiingend nodig hebt 😜. Ze zijn soms wel prijzig MAAR soms hebben ze wel toffe stoffen of fourniteren. Tegenwoordig kan je ook via hun webshop bestellen. Wat ik wel leuk vind is dat als je een klantenkaart hebt, je steeds een korting krijgt van 10% en als je een bepaald aantal punten hebt gespaard, krijg je daarbovenop nog eens een korting. Meer hoeven we toch niet?! Je kan tegenwoordig ook nog workshops volgen. Benieuwd of er ook eentje in jou buurt wordt gegeven? Kijk dan snel op hun site.

image

De stoffenkraam: Zij hebben verschillende winkels in Nederland. Ik ben in Beverwijk al eens geweest. Een super goede service. Ooit had ik eens een stofje besteld. Het kwam maar niet aan. Mijn man is toen in aller ijl hetzelfde stofje gaan halen in de winkel. Ze excuseerde zich voor het ongemak en gaven me nog een extra stukje stof en ik moest niets voor betalen voor al de problemen die ik had. Ik had het stofje nochtans goed op tijd besteld omdat ik toen mijn eerste vintage- retro kleedje ging maken via een workshop. Toen ik het kleedje had gemaakt, kwam het stofje toch nog aan. Ik vind dat zij goedkoop zijn en een grote keuze aan stoffen hebben. Mijn eerste kleedje dat in een donker hoekje ligt, heb ik via hun gekocht.

 

 

Liefs,