LS2gether: naaivoornemens 2018

Lieve lezers,

Voordat we verder gaan, wil ik samen met jullie het glas heffen op het nieuwe jaar:

psx_20171225_194423876223150.jpgProbeer nieuwe dingen

Daag je zelf uit

Zie wat goed gaat

Wees je zelf

Doe wat je kan

durf fouten te maken

en het opnieuw te proberen

                                                     geniet van de kleine dingen

Er was geen challenge voor LS2gether op het gebied voor te naaien maar wel voornemens voor 2018. Wat zijn jouw voornemens eigenlijk? Heb jij ook altijd een lange waslijst waarbij je op het einde van het jaar MAAR 1/4 is gelukt? Of meer of minder, maar nooit de volledige waslijst afgevinkt is geweest? Mmmm, dat is meestal bij mij ook zo. Voor dit jaar heb ik mezelf uitgedaagd met MAAR 10 voornemens:

  1. Mijn rommeligste kamer ooit: mijn eigen stoffenkamer. Manlief heeft 2 jaar geleden van een saaie bureautje een mooie naaikamer gemaakt. Ik besefte plots dat ik er niet in kon zitten voor te naaien. Optie, mijn eigen stoffenkamer. Hoe cool is dat niet?! Maar ja, we kennen dat hé, je koopt een prachtige stofje, je verwerkt het, je koopt nog iets, nog iets, nog iets en het stapelt alleen maar op. Je living wordt plots een naaiatelier, je krijgt bezoek en bam, je moet beginnen op te ruimen. Daar gaat je gerief, hup in dat klein kamertje en voordat je het weet, kan je er niet meer instappen. OEPSIE!!! Ik heb nu een jaar de tijd om daar eens echt werk van te maken. Ik heb al van alles gekocht om meer netheid te creëeren dus we kunnen erin vliegen.

    CdM-ifZW4AELxIe
    Dit is niet mijn naaikamer.
  2. Als je mij al wat kent en naar mijn mooie zelfgemaakte kleding kijkt, zie je zelden dat ik een bepaalde kleur(en) draag: namelijk roze. Mijn schoonheidsspecialiste heeft me uitgedaagd om meer roze te dragen. Ja, als kind droeg ik tot mijn 12ste altijd lila en paars. Plots ben ik ermee gestopt. Dit is een ideaal moment om mezelf weer heerlijk uit te dagen EN ik ben er mee begonnen: ik heb mezelf al overtroffen om in een mooie zachtroze breisel sweater Astoria en een cardigan Oslo te maken. Ik ben zo blij met deze stap. Het staat me wel beeldig. Ik ga dit jaar niet alleen meer roze dragen, maar ook meer pastelkleuren zoals lila en andere paars tinten.
  3. Een date hebben met paar heel bekende naaidames in de naaiwereld. Dus, opgepast, hou je al vast want wie weet klop ik bij je aan om eens af te spreken. Ik wil niet met 10 dames tegelijkertijd afspreken, want zo leer je elkaar niet. Ik dacht tussen de 2 en maximum met 4 naaidames. Als het natuurlijk ook klikt en het mogelijk is, zou ik graag verschillende keren willen afspreken om elkaar beter te leren kennen.
  4. Een rugzak of een speciale handtas naaien. Ik heb voor school een gemakkelijke handtas nodig. Onlangs zag ik een foto passeren op de facebookpagina van Het Machien Den-Depot  ik was er zo verliefd op die Atlas rucksack van Swoonpatterns dat ik deze absoluut wil maken.swoonpattern rugzak
  5. Een portefeuille voor mezelf. Mijn sluiting van mijn portefeuille werkt al een tijdje niet meer en ik heb oh zo weinig ruimte voor mijn kaarten. Geen ruimte voor degelijk geld in te steken… Ik vond nooit een mooie patroon en stof totdat ik een prachtige lederen stof heb gezien op de site van K-Bas. Ik zeg niet de welke, want wie weet luk het mij wel om dit jaar een portefeuille te maken. hj-de-rooy-dames-portemonnee-naturel-hj-de-rooy-94
  6. Minder stof kopen. Zeggen we dat niet altijd haha. Ik heb voor mezelf al een systeem uitgevonden. Ik verplicht mezelf altijd om minimum 2 a 3 stoffen eerst te verwerken vooraleer ik nieuwe stoffen aanschaf of wanneer het mij niet gelukt is om ze te verwerken, om direct de nieuwste stoffen te naaien. Dat lukt mij meestal wel, maar ik mag eens minderen om nieuwe stoffen aan te kopen. Hebben jullie nog andere tips?

    12715760_10208866709890036_1863636347715808808_n
    Allemaal stoffen van mij zelf. Uit deze stapel zijn er al 11 stoffen al verwerkt. Nog 7 te gaan 😉
  7. Naaien, ja, ik zou een hele dag, dagen, weken, maanden, jaren mezelf bewijze van spreken, op kunnen sluiten en enkel willen naaien. Veel workshops willen volgen… Spijtig genoeg gaat dat niet altijd en ondervind ik, dat mijn gezinnetje en mijn vrienden soms eronder lijden. Niet enkel zij, maar ook mijn studies. Ook al zegt niemand dat, maar ik ondervind het wel vooral bij mijn dochtertje want ja, die snapt dat nog niet zo heel goed. Mijn prinsesje en ik zijn sinds de kerstvakantie begonnen met een experiment. Via het codewoord “aandacht” die ze zelf bepaalt, krijgt ze effectief de volledige aandacht van mij, zodat er minder frustratie is onder ons, want we hebben dezelfde karakter. Soms eisen we aandacht op een verkeerde moment voor een ander, waardoor wrijvingen en discussies kunnen ontstaan. Met dit woordje, weet ik van haar dat ze even mama extra nodig heeft. Tot nu toe werkt het al goed. Ze kaart het aan, ze krijgt de nodige aandacht en kan ze het ook beter plaatsen als ik zeg “nu moet mama even verder doen.” Daardoor zeurt ze al iets minder tegen mij. Op zo’n moment zie ik ze echt glunderen maar ook vooral genieten. En ik, ik geniet er dubbel zoveel van.

8. Minder perfectionisme zijn. Maar in alles wil ik perfectionisme zijn, mama, naaien, schoolwerk, collega, vriendin, vrouw… Zo perfectionist dat het me soms te veel word, waardoor ik steken laat vallen en velen teleurstel. M.a.w. tevreden zijn met het geen dat ik kan en toegeven naar mezelf dat fouten best ok is, omdat perfectie niet bestaat. Ik weet het, maar soms is die drang er gewoon, want dan denk ik altijd “wat als….” e2e414f237104d18b67b7d3d6e625eba

9. Als ik minder stof zou kopen, kan ik eens meer focussen om een degelijke fototoestel aan te schaffen. Mijn GSM en Google foto’s kan het niet meer aan om al die foto’s bij te houden. Ik zie ook dat ik bepaalde dingen niet mooier in de kijker kan zetten. Bij een fototoestel hoort natuurlijk ook leuke locaties en liefst in de buurt, zodat ik altijd mijn dochtertje kan meenemen en haar heerlijk laat spelen en ondertussen kan ik mooie foto’s trekken. Zij blij en ik blij.

10. Een goede programma aanschaffen voor mijn ScanNcut machine en ook een programma aanschaffen om mijn foto’s te bewerken. ptouch-editor-background-text-screen

Voilà, dit zijn de belangrijkste voornemens voor mij. We kunnen bijna 1 voornemens aanvinken, de rest zijn leuke uitdagingen. In ieder geval, ben ik echt wel heel nieuwsgierig hoe mijn jaartje zal verlopen. Jullie ook? Hou mijn facebookpagina WilwarinCouture en mijn blog regelmatig in het oog.

Wil je weten wat de voornemers zijn van de andere naaisters zijn? Klik dan hieronder op de link.

FlaflinkoGirlsinuniformblogC’est SaarNathalie’s NaaiselsSewing à la carteSewbidooWoohoo by DavinaFrullemiekeSewBelWilwarincoutureViTessTwo OwlettesThe Needle Of ChoiceNaadjesendraadjesNoxeemaGezien bij JustineLarthStokstaartjedoethetzoMimalokiPlus2is5 – blogrevolutionKhadetjesLiesellove

Liefs,

Patronen:

Sweater: Astoria @ Colette Patterns

Cardigan: Oslo @ Colette Patterns

stof: Lilisew

12 gedachtes over “LS2gether: naaivoornemens 2018

  1. Khadetjes schreef:

    Oh, daar zitten een paar fijne voornemens tussen!
    –over dat fototoestel; ik fotografeerde denk ik vier jaar al mijn blogfoto’s met een ‘gewoon’ toestelletje. Ok, ik ga niet liegen en zeggen dat het fototoestel géén verschil maakt, maar uiteindelijk is het toch de persoon erachter die het moet doen. Misschien eens een beginnen met een cursus fotografie of een goed boek voor je een (duur) toestel koopt?–

    Like

  2. stokstaartjedoethetzo schreef:

    Succes met je plannen, ik ben benieuwd naar de resultaten. En wat de stoffen betreft, ik had ook de afspraak met mezelf 2-3 stoffen opgebruiken en dan mag je er nieuwe kopen, maar dan kwam ik er meestal met 5-6 terug thuis daarna. Dus het werkte niet echt voor mij (haha).

    Like

Plaats een reactie